Ramayana
1) ರಾಮಾಯಣ ರಚಿಸಿದವರು ಯಾರು?
1) Who created the Ramayana?
Answer: Valmiki Maharishi
2) What descendants of Valmiki?
The answer is: Fetishness
3) What is Valmiki's father's name?
Answer: Puketa Maharishi
4) What is Valmiki in Culture?
Answer: Hut
5) How many trunks of Ramayana total?
Answer: ೦೮
6) What are the trunks of the Ramayana?
Answer: Balakanda, Ayodhya, Forest, Kishkandakanda, Sundarakanda, Lankakanda, Uttarakanda, Lava-Kusha Kanda,
7) Who wrote the book 'Sri Ramayana Darshanam' in Kannada?
Answer: The National Poet is great
8) Who created the Ramayana in Tamil?
Answer: Kamban
9) What is another name for Sri Lanka?
Answer: The Battlefield
10) The Ramayana belongs to which era?
Answer: The Tritic Age
11) What is Rama's clan?
Answer: Sunrise
12) Name of the first king of Surya Dynasty?
Answer: Ikswaku
13) Who is Ichsaku's father?
Answer: Suryadeva
15) What is another name for the sun?
Answer: Raghuvamsa
16) Who is another famous King of the Sun Dynasty?
Answer: Satya Harishchandra
17) Dasaratha was a great king
Who?
Answer: Kausalya, Sumitre, Kaikeyi
18) Who is the father of Dasaratha Maharana?
Answer: Aja Maharaja
19) Who is the father of skill?
Answer: Sunday
20) Who was the father of Sumitre?
Answer: Shuraraja
21) Who is the father of the hand?
Answer: King Ashwapati
22) To whom was the arrow used to kill Dasaratha killed?
Answer: Sravanakumara
23) Who cursed Dasaratha to die of anguish?
Answer: Shravanakumara's elderly father is the mother
24) What is Dagaratha's desire for offspring?
Answer: Putrakameshti Yaga
25) Who performed the son Kameshti Yaga?
Answer: Shringi Rishis
26) At the end of Putrakameshti Yagya, who is the darshan
Answer: Agnideva
27) When was Rama born?
Answer: The 9th day of the Chitramasa
28) What is the star of Sriramachandra?
Answer: Rehabilitation
29) In which star was Lakshmana born?
Answer: Ashlesha (Chaitra Pure Deshami)
30) Who was the King of Dasaratha Maharaja?
Answer: Vashishtha Maharishi
31) Who was the king minister of Dasaratha Maharaja?
Answer: Sumantha
32) Who were the Rakkas who inflicted harm on the sacrifice of Vishwamitra?
Answer: Tataki, Subahu and Marich
33) What are the two things that Vishwamitra preached to Lord Rama?
Answer: Right and very strong
34) Who killed Tataki?
Answer: Srirama
35) Who killed Subahu?
Answer: Lakshmana
36) Who are the twin sons of Sumitre?
Answer: Lakshmana, Shatrughan
37) Who was the teacher of Dasaratha's teaching of Sastra?
Answer: Maharishi Vashishtas
38) Whose daughter is Kaikeyi?
Answer: The daughter of King Kaikaya
39) Skills are from which country?
Answer: Kosala Country
40) What is the capital of Videva?
Answer: Methylene
46) What wealth does Rama break in Sita Swayamvara?
Answer: Shiva Dhanasu
47) Who is Bharata's wife?
Answer: Mandavi
48) Who is the wife of Shatrughan?
Answer:
49) Whose children are Mandavi and Aurukarthi?
Answer: The children of Kukushadjana
50) What clan are the Parasuramaras?
Answer: The Bhrigu clan
41) Who is the wife of Janaka Maharaja?
Answer: Sunayana Devi
42) Which country was ruled by Janaka Maharaja?
Answer: Videha
43) Who is Vaidehi?
Answer: Sitamatha
44) What is the name of another daughter of Janaka Maharaja?
Answer: Urmila
45) Where did Sita get to the king of Janaka?
Answer: On Earth
51) Who curses the Ahalya?
Answer: Gautama Maharishi
52) From whom did the absurd curse come about?
Answer: From Srirama
53) What is the name of the son of Ahalya and Gautama?
Answer: Centennial
54) How many times did Parasurama make a ritual and kill the Kshatriyas of Rakkasaguna?
Answer: 21 times
55) How many are Chiranjeevi's?
Answer: 7 Jan
56) What part of Ayodhya kanda Ramayana?
Answer: The second part
57) What is the name of the first part of the Ramayana?
Answer: Balakanda
58) To whom did Dasaratha first declare his wish to be crowned Sri Rama?
Answer: To the Vashishtas, the kings
59) Who was the demon who fought with Devendra?
Answer: Shambarasura
60) Who fought on behalf of Devendra during the war between Shambakasura and Devendra?
Answer: Dasaratha Maharaja
61) Who won the battle between Devendra and Shambarasura?
Answer: Devendra
62) Did Dasaratha give estates to Khushi to win the war?
Answer: 2
63) What is the name of Lakshmana since he was the son of Sumitra?
Answer: Soumitri
64) How much time did Raman have to cross Ayodhya?
Answer: The then sunset
65) Where did the three reach after crossing Ayodhya?
Answer: Shringawerapura
66) Where is Sringerapuram?
Answer: On the banks of the Ganges
67) What is the name of the king of Nishad?
Answer: Cave
68) What is Cave Career?
Answer: He doesn't need one
69) Where did Cave Beati become with Rama?
Answer: While sitting under a tree on the banks of the river
70) What help did Rama ask in the cave?
Answer: Arrange a boat to cross the Ganges
76) Who is the son of Brihaspati?
Answer: The sages of Bharadwaja
77) Where was the ashram of the sage Bharadwaja?
Answer: Near the confluence of Gange and Yamune
78) Where did Bharadwaja tell Rama to stay?
Answer: Near the Chitrakootam mountain
79) What was the end of Dasaratha?
Answer: From son Vihara
80) Who had previously cursed Dasaratha for his son's death?
Answer: Shravanakumara's elderly parents.
71) What is the name of the boatman who runs the boat?
Answer: Kewata
72) Why did Ketavan refuse to board Rama?
Answer: When Rama enters the boat immediately, he is afraid of leaving his boat as ahhh
73) Is the fear of the Hearer real?
Answer: No.
74) Why does Kewata pretend to be scared?
Answer: Devotion is aimed at washing the feet of Prabhu Rama
75) What Ketavah did before getting on the boat
Answer: Feet are worn
81) Who set fire to the Dasaratha pith?
Answer: India
82) Who was crowned after the end of Dasaratha?
Answer: No one was officially crowned
83) Bharata Srirama took up the reign of which king?
Answer: Rama's Paths
84) Who instructed Bharata to take the ruins of Rama and reign?
Answer: Rajaguru Vashishtas
85) Where did Bharata rule the state?
Answer: Nandigram
101) The Panchavati was on which river?
Answer: Godavari
102) Where did Sampathi live?
North: Near the southern end of the lake
103) Who introduced Jatayu to Sri Rama?
Answer: Dasaratha's friend
104) Whose son are the Pulastis?
Answer: Brahmadeva Manasaputra
105) Who is the son of the sultans?
Answer: Relaxation
106) Who is the wife of Vivasavasu?
Answer: Devavarnini, daughter of Bharadwaja Maharishi
107) Who is the son of Vishravasu?
Answer: Vaisravana
108) By what name is Vaisravana known?
Answer: Kubera
109) What air speed vehicle was near Kubera?
Answer: Flower plane
110) From which direction did Kubera get the blessing of Brahman?
Ans: Northern Lords
111) Who was the ruler of Lanka before Rana?
Answer: Kubera
112) Who is the son of Relax and Kaikasi?
Answer: Ravana
113) Kaikasi Whose Daughter?
Answer: The daughter of a demon named Sumali
114) How many are Sumali's cousins?
Answer: Two (Mali, Valid)
115) Who is the father of Sumali, Mali, and Malyavad?
Answer: Sukeshane demon
116) What is the original name of Ravana?
Answer: Dasanththa / Dashanana
117) What is the boon Ravana heard in Brahmadeva?
Answer: No death
118) Who taught Ravana to ask for a boon not to come home?
His mother Kaikasi and grandfather Sumali
118) Did Ravana get the listeners?
Answer: No.
119) Which groom asked for a replacement by Ravana?
Answer: Goddesses demons Yakshas Gandharv asked me not to get death from animal-birds
120) Whom did Ravana exclude from his demands?
Answer: Man
121) Why did Ravana not ask for death from men?
Answer: Human beings have disregarded the fact that humans have no power to kill me
122) What is the boon heard in Kumbakarna Brahmadeva?
Answer: Sleep well is like having too much sleep
123) Who heard Kumbhakarna sleeping on his tongue?
Answer: Saraswati Devi
124) What is Vibhishana heard in Brahmadeva?
Answer: He asked whether his mind was ever distracted by religion
125) What was the gift of Brahmadeva to Vibhishana?
Answer: Dharmamatti gave immortality to Nagiru along with Chiranjeevi
126) What should Kubera do to Ravana?
Answer: Anna
127) On whom was Ravana, the groom of Brahma, first attacked?
Answer: On Kubera
128) Who told him to attack Kubera?
Answer: Kaikasi
129) Why does Kubera have a belly on his hand?
Answer: See the wealth of the son of Savati
130) What Ravana has conquered from Kubera
Answer: Lanka and Flower Flight
131) Whose daughter is Mandodari?
Answer: The daughter of a demon named Maya
132) Who is the mother of the sisterhood?
Answer: A nymph called Hema
133) Who is the wife of Kumbhakarna?
Answer: Electrozihwe
134) Who is the wife of Vibhishana?
Answer: The Gandharva virgin called Surame
135) Who is the father-in-law of Vibhishana?
Answer: Stylistic
136) To whom did Ravana pay the price of Sri Lanka?
Answer: In the words of Father Vishvasavu
137) Where did the Kubera settle after leaving Lanka?
Answer: In Alka City
138) Alka was on the banks of which river?
Answer: Mandakini
139) Who cursed Ravana to be defeated by the apes?
Answer: Nandikeshwara
140) From whom did the name Ravana come from?
Answer: From Shiva
141) Who was the son of Kubera?
Answer: Nalakubara
142) In Snow Mountain
Who is the daughter of an ascetic who does penance?
Answer: Vedavati
143) Who is the incarnation of Vedavati?
Answer: Lakshmi Devi
144) By what desire was Vedavati doing penance?
Answer: By wanting to marry Sreehari
145) Who is a demon who is fascinated by Vedavati?
Answer: Ravana
151) Who are the children of the great-grandmother?
Answer: The demons are solid blasphemy
152) Who Killed the Slanderers?
Answer: Srirama
153) What was the offspring of Khara Doshanas when they came to war with Rama Lakshmana?
Answer: 14,000
154) Who killed 14,000 monsters?
Answer: Srirama is the only one
155) Who first conceived of Ravana's murder?
Answer: A demon called Akampana
146) What is the curse that Ravana gave to Vedavati?
Answer: The next time you try to get a girl by force she cursed you to death
147) Who was born in the next birth of Vedavati?
Answer: As Sita
148) Who is the husband of Shurupani?
Answer: The demon of time
149) Who killed Kalakeya?
Answer: Ravana
150) Why did Ravana kill Kalakeya?
Answer: During the war, Avisi used a weapon on Kalakeka
156) Who is Marichi?
Answer: Ravana's niece
157) What form did Ravana take to march in front of Sita in what form Marichini wore?
Answer: The form of a mammoth
158) What did Sita say she saw the beast?
Answer: She is already angry that she wants a mammal
159) What did Maricha exclaim before he died?
Answer: Ha Lakshmana Ha Sita
160) Whom did Ravana find abducted and burnt?
Answer: Monkey Army
161) Where did Sita throw the little bell of her jewelry?
Answer: towards the monkeys who were in the Rishyamukha mountain
162) Who was the demon that had been put down for so long?
Answer: Kasam
೧೬೩) Where was the head of the bandage?
Answer: In the stomach
೧೬೪) Why is the head of the bandage stuck in the stomach?
Answer: Because Indra was hit with a diamond weapon
೧೬೫) Who killed Kandana?
Answer: Srirama
೧೬೬) Which elderly devotee was waiting for Raman at the ashram at Pampa Lake?
Answer: Sabari
೧೬೭) In which monastery was Shabari looking for Raman?
Answer: At Mathanga Muni's ashram
೧೬೮) What did Shabari give Rama to eat?
Answer: Bari or borer
2) Why did Shabari bite the fruit and give it to Rama?
Answer: Only sweet fruits should be offered
೧೭೦) What was Sabari's idea to find Sita?
Answer: Sugriva was advised to meet
೧೭೧) Where was Sugriva?
Answer: In the Rishyamaka Mountain.
೧೭೨) Who was the great devotee of Lord Rama who was near Sugriva?
Answer: Hanumantha
2) What are the other names of Hanumantha?
Answer: Ramabanta, Anjaneya, Maruti, Vayuputra, Anjaniputra, Hanumana, Pawanaputra, Bajrangi, Kesari Nandana
೧೭೪) How did Shabari perform the body after Rama's darshan?
Answer: Through fire access
೧೭೫) What is the back of the Kiskindha Kanda?
Answer: The Forest
೧೭೬) Who was the father of Hanumantha?
Answer: Mud
೧೭೭) From whose boon was Anjane born?
Answer: From the boon of Vayu Deva
3) What is the fruit of Hanumantha's eat of hunger?
Answer: He used to eat fruit in the bright sun
2) Who gave Hanumantha a diamond weapon?
Answer: Indra
೧೮೦) What does Hanu mean?
Answer: The canine
೧೮೧) Where did Rama Lakshmana come to see Sugriva?
Answer: The Rishyamaka Mountain
೧೮೨) Who is Sugriva's elder brother?
Answer: Wally
೧೮೩) Who drew Ramalakshmana in the Rishyamukha mountain?
Answer: Hanumantha is a Brahmin
೧೮೪) Who was the father of Wali-Sugriva?
Answer: The tree head
2) Who cursed to death with a foot to the mountain of the volcano
Answer: Matanga Munis
೧೮೬) Who is Sugriva's wife?
Answer: Rume
೧೮೭) Who is Wally's wife?
Answer: Tara
೧೮೮) Who is Tara?
Answer: Tara
೧೮೯) Tara and Tara, whose children?
Answer: The children of the ape
೧೯೦) What did Sugriva give Ramachandra to identify Sita?
Answer: Given the jewel's little bell
೧೯೬) Where was Mayawi's weed?
Answer: How much is on a tree that rises to the summit of a mountain
೧೯೭) Who kicked Mayawi's leg with his legs and threw it away?
Answer: Rama
೧೯೮) Who won the first day of the Wali-Sugriva war?
Answer: Wally
೧೯೯) Why couldn't Rama kill Vali in the first battle?
Answer: Why Wally and Sugreev look alike!
೨೦೦) What did Rama give Sugriva to wear during the war?
Answer: He was given to wear his necklace
೧೯೧) What is the jewel of Sita recognized by Lakshmana?
Answer: From the legion of Sita
೧೯೨) In which place did Sugriva call Wally a war?
Answer: In the thick jungle of the sage-face mountain
೧೯೩) Why is it called for war in the jungle?
Answer: Since Rama was in exile, he could not enter the city
೧೯೪) Wali had fought in a cave for which year?
Answer: Mayawi
೧೯೫) Who won in the battle of Wally and Mayawi?
Answer: Wally
೨೦೧) What is the benefit of Sugriva wearing the necklace of Rama?
Answer: The one who wears necklace is beautiful. Rama knew that the one without a necklace was a volley.
೨೦೨) Who is the son of Wali?
Answer: of the organ
೨೦೩? In which mountain did Ramalakshmana live, from the Shravan to the Kartika Mass?
Answer: In the valley of the valley (near the present elephant hill ie Hampi field)
೨೦೪) Who was the king of Kishkinde after the assassination of Wali?
Answer: Sugriva
೨೦೫) How did the organ get you?
Answer: The prince's title
೨೧೧) What was the object that Lord Rama gave to Hanuman and Sita?
Answer: his ring
೨೧೨) On which monkey did Rama have immense faith?
Answer: Anjana
3) Whose team are you?
Answer: Anjane
2) Wally's son was in which team?
Answer: Anjana
೨೧೫) To whom was the rare lake in the foothills of the Vindhya Mountain?
Answer: Mayanemba belonged to the demon.
2) How many directions did Sagriva send the monkeys to find Sita?
Answer: For four directions
೨೦೭) Who went east?
Answer: The chief of monkeys is Vinita
೨೦೮) Who went west?
Answer: Tara's father is Susheena
೨೦೯) Who went north?
Answer: The head of the monkey called Shatabali
೨೧೦) Who went south?
Answer: Anjana
2) For whom did Maya create the most beautiful lake and garden?
Answer: For the nymph Hema (mother of the sister)
೨೧೭) Who is the man who is now taking care of Lake Maya?
Answer: The nymph is Hema's ally
೨೧೮) Which king was the king of the eagle that met the ape in the cave of Mahendra?
Answer: Sampathi
5) Whose elder is Sampathi?
Answer: Jatayu
2) Whose children are Jatayu and wealth?
Answer: Aruna's children
೨೨೭) How long is the Sundarakanda period?
Answer: It is a night story
2) What are some of the great features of Anjaneya?
Answer: Anima, Garima, Lakhima, Mahima, Prakriti, Prakamya, Ishvata, and Vasutha
೨೨೯) Whose son is Minaka?
Answer: The son of a snowman
೨೨೧) Who is Aruna?
Answer: The Sun's chariot
೨೨೨) Who is the son of old age?
Answer: Supervisory
೨೨೩) What is the secret thing that the superhuman told his father?
Answer: Ravana said that Sita was gathered in Ashoka.
೨೨೪) How does the supreme Lord know the matter of Sita?
Answer: When Ravana went to the city to fetch food, she saw him from a distance.
೨೨೬) How far was Sri Lanka from Mahendra Mountain?
Answer: 100 projects
೨೩೦) Who was born as the daughter of a snowman?
Answer: Parvati Devi was born as Himavati, the daughter of a snowman
೨೩೧) Who encountered Hanuman in the middle of the ocean while flying to Sri Lanka?
Answer: Minaka (mountain) embedded in the ocean
೨೩೨) Who is the mother of serpents?
Answer: Surase
೨೩೩) Whom did the Gods ask to examine Ramabhakta Hanuma?
Answer: Surase
೨೩೪) In what form did Suarez appear before Hanumantha?
Answer: In the form of a demon
೨೩೫) What did Suಸrez say to Hanuman?
Answer: You must come into my mouth and bleed.
2) What is Hanuma's idea to escape Surasu?
Answer: You must come into my mouth
೨೩೭) Who is Rahu's mother?
Answer: The lioness
೨೩೮) Whom did Ravana guard at sea?
Answer: The lioness
೨೩೯) What is the work of a lion?
Answer; Eat whatever shadow is flying over the sea!
೨೪೦) What happens when you eat the shade?
Answer: With shadow, that person / thing falls into the mouth of the lion.
೨೪೧) Did the lioness swallow Hanuman's shadow?
Answer: Yes. Along with the shadow, Hanuman fell into her mouth
೨೪೨) What happened to Hanuman's swallowed lioness?
Answer: The Hanuma wolf fell from the mouth of a lion's mouth and grew bigger and bigger.
೨೪೩) Where did Hanuma burn her feet for the first time?
Answer: In the hill country of the Triangle
೨೪೪) Who is the pantheon of Lanka?
Answer: Lankini
D) What question did Lankini ask Hanuman?
Answer: Who are you who sneak into Sri Lanka at night without orders
೨೪೬) How did Hanuman punish Lankini?
Answer: Just as touching her, Lankini's spine was broken.
೨೪೭) What did Lord Brahma warn the Lankini?
Answer: The moment Sri Lanka's demise begins, the decline of Sri Lanka begins.
೨೪೮) Who is the only person in Sri Lanka who remembers Harimana?
Answer: Vibhishana
೨೪೯) In the Ravana's palace, who did Hanuman misunderstand Sita?
Answer: Mandodari
2) How did Sita speak to Ravana?
Answer: She was putting a straw in front of her and talking to it.
೨೫೧) What was the most beautiful park on earth?
Answer: Ravana's Asokawa
೨೫೨) What is the most beautiful of the heavens?
Answer: Nandanavan
೨೫೩) To whom does Nandanavan belong?
Answer: For Devendra
೨೫೪) What trees were there in Ashoka?
Answer: All of the most beautiful marinas on earth were in Ashoka
೨೫೫) What color flowers are found throughout the environment when they enter the Ashoka of Anjaneya?
Answer: Flowers white
೨೫೬) How did Anjaneya see the white flowers?
Answer: Flowers white
೨೫೭) How did the white flowers look red?
Answer: Anjana had seen all the white flowers in a rage.
೨೫೮) What was Sita eating at Ashoka?
Answer: Only Hallanna
೨೫೯) Who was sending Hallan?
Answer: Devendra himself
2) How much did Sita consume Hallan?
Answer: Divide Rama and Lakshmana into two portions, of which she consumed only half a half of Rama's share.
೨೬೧) Which bird is seen eating part of the halo of sita?
Answer: Suparshwa is the son of a king of eagles
2) Where was the sad sita?
Answer: In Ashokawana
೨೬೩) What is Asokawa?
Answer: Ashokavana is the most beautiful Udhayana with no mourning
೨೬೪) What is the name of an Ashoka tree?
Answer: Shinobi tree
೨೬೫) Who are the demons around Sitamate?
Answer: Trigate, earthquake, brace, breakage, ayomukhi, wicket, rhetoric, request, equamukhi.
೨೬೬) Who is the sadhus of all sadhus?
Answer: The sacrament of the Trijate.
೨೬೭) Why did Anjane not speak to Sita as soon as he entered the forest of Asoka?
Answer: He's got a clue someone is coming.
4) Who has entered Ashoka by then? What?
Answer: Ravana had entered his wife.
೨೬೯) What did Anjaneya do to Ravana?
Answer: Ashoka sits quietly on a tree.
೨೭೦) Did Ravana find Sita?
Answer: If I don't have mine within another month I will kill you.
೨೭೬) Who was surprised by the sight of the Sita in the tree?
Answer: An aggrieved Anjaneya who is sitting on a couch
೨೭೭) Who knows Sita's Anjane?
Answer: Mayawi knows that Ravana is in this form
೨೭೮) What did Sita say when Hanuman would take her with him?
Answer: Dharma says that Lord Rama should take me over to Lanka.
2) What is the jewel Hanuman gave to Sita?
Answer: Sriramachandra's Mudra ring
೨೮೦) What is the jewelery that Ramachandra gave to Sita?
Answer: Chudamani with her scalp.
೨೭೧) What answer did Sita give Ravana?
Answer: My Ramaprabhu Bunde comes. She will kill you and take me away
೨೭೨) How did Rakkasi all fall asleep after Kapita Ravana's departure?
Answer: Sleep is covered by the help of the goddess of sleep
೨೭೪) What was the size of Anjane when he came to Ashoka?
Answer: Only when playing
೨೭೫) What words of Anjana fall into the ear of Sita?
Answer: Someone sneezing with reverence for Rama fell on Sita's ear.
2) Why did Hanuma hate Asoka when she left?
Answer: That Ravana should know his prowess!
೨೮೨) Who did Ravana capture an infinite kappa and send him?
Answer: He sent his youngest son Aksakumara
೨೮೩) What happened to Akshay's son?
Answer: Anjana's handcuffs
೨೮೪) What is the name of another son of Ravana?
Answer: Indrajit
೨೮೫) Why did he get the name Indrajit?
Answer: He got his name from the fame that defeated Indra.
thanks for reading!
Comments
Post a Comment